Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-01-2012 12:56:36
Geldzaken & Recht

Dreigende om woning uitgezet te worden

"dat is wat jij beweert. " neen, integendeel, dat mag ik niet daar hebben we rechter voor.
"dan denk ik dat jij daar overmorgen op stoep staat met de wetboeken onder je arm en vraagt of ze van de pot gerukt zijn." nee, daar is veel meer werkzaamheid voor nodig, minstens 3 tot 4 uur onderzoek.


u ziet het probleem: vladja u denkt te kunnen beantwoorden vragen die mits voorgelegd aan de rechter welke een ruime aanpassingsbevoegdheid kent en veel interpretatieruimte (redelijkheid en billijkheid) slechts met enkel de rechtsbron "wetboek" in de hand te kunnen beantwoorden, en dat terwijl een goed onderbouwd juridisch antwoord 10% feitelijk geschreven regels is, en het grootste deel bestaat uit jurisprudentie en met name een diep en uitgebreid begrip van het heersende rechtsregime, die deze regels en de toepassing daarvan invullen.

met name het ontbreken van de laatst twee genoemde maakt een gelijkwaardige discussie met u moeilijk zo niet onmogelijk.