Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vanden bosch
vanden bosch - 18-02-2012 13:18:23
Geldzaken & Recht

Is deze dagvaarding terecht.

Vladja, ik ben het absoluut zat dat je telkens weer mijn bedrijf belasterd.

ik spreek hier op persoonljke titel en ik waarschuw je echt voor de laatste keer: laat mijn bedrijf hier buiten!

je opmerkingen raken wederom ook nog eens kant noch wal.

laat ik het illustreren aan de hand van een voorbeeld:

hoofdsom: eur 4500,00

zonder verweer zijn de kosten:
griffierecht : eur 437.00
1 punt salaris gemachtigde : eur 200,00
explootkosten eur 76.17

totaal: eur 713.17

met verweer zijn de kosten
griffierecht : eur 437.00
4 punten salaris gemachtigde : eur 800,00
explootkosten eur 76.17

totaal: eur 1313.17

oftewel je opmerking het argument, dat je het risico loopt tot hogere proceskosten veroordeeld te worden is echt complete onzin. de rechter kan in civiele zaken alleen oordelen over wat er gevraagd wordt en dat bedrag niet zelf ophogen (zelfde argument als hierboven). is dus echt volkomen onzin!

wie dus vladja´s advies volgt, betaald bij een terechte vordering dus eur 600,00 meer.

maar goed... vladja weet het allemaal weer beter.

verder schreef je:"dit is het slechtste advies, dat ik ooit gelezen heb en duidelijk in gegeven door de kant van een incassobedrijf."
ook hier sla je de plank wederom mis. immers zou ik dan juist het advies moeten geven om wel verweer te bieden, dat levert immers geld op.

maar goed... vladja weet het allemaal weer beter.

uit alles blijkt dat je een enorme persoonlijke hekel hebt aan incassobureau´s en die frustratie krijg ik telkens over mij en mijn bedrijf heen.

ik wil je erop wijzen dat hetgeen jij hier doet strafbaar is. artikel 261 van het wetboek van strafrecht.

1. hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

2. indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen, verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen, of door geschriften waarvan de inhoud openlijk ten gehore wordt gebracht, wordt de dader, als schuldig aan smaadschrift , gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

als jij dus nog 1 keer de euvele moed hebt om mijn bedrijf wederrechtelijk in enige discussie aan te randen en haar in haar goede naam en eer aantast, heb jij bij mij de grens echt bereikt en zal ik aangifte doen.