Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 23-02-2012 12:50:11
Garantie & Verzekeringen

Ruitschade

Probeer dit eens:

aangetekend met ontvangstbewijs

aan de directie van
asa legal assist netherlands
[adressering]


betreft: uw schade/dossiernr. [xx] in behandeling bij [naam], polisnr. [xx]


geachte dames en heren,

met deze brief dien ik een officiële klacht in over de afhandeling van mijn zaak.

op [datum] is er schade ontstaan aan mijn voorruit, dat daarbij onherstelbaar beschadigd is en vervangen moest worden. ter plaatse is een schade-aangifteformulier ingevuld waarbij tegenpartij, [naam], op het saf heeft aangegeven verantwoordelijk te zijn voor de schade en heeft ter bevestiging het saf ondertekend. tegenpartij is verzekerd bij centraal beheer.

voor het verhalen van deze schade heb ik een beroep gedaan op de bij u afgesloten rechtsbijstandverzekering. met de ondertekende verklaring van tegenpartij moet dat geen enkel probleem opleveren. niets is minder waar.

in tegenstelling tot de ondertekende verklaring beweert centraal beheer nu dat de schade door een ander veroorzaakt is. uw claimbehandelaar blijkt niet bij machte om centraal beheer met het bewijs in handen op andere gedachten te kunnen brengen. bij navraag hoe de zaak ervoor staat komt als antwoord: “ik zal nog een keer een e-mail sturen”. denkt [mw/hr + naam] nou echt dat dat enige indruk maakt en centraal beheer daarom tot betaling zal overgaan??????

het is te gek voor woorden dat ik straks mijn schade zelf zal moeten gaan verhalen, omdat mijn rechtsbijstandverzekering het totaal laat afweten en niet in staat is of onwillig is om de benodigde verdere stappen te ondernemen.

het wordt langzamerhand een “mooi” verhaal voor bruiloften en partijen en andere gelegenheden. je betaalt premie voor rb-verzekering aan asa legal assist netherlands en dan mag je op eigen kosten zelf je schade verhalen. dat is nog eens een “positieve” aanbeveling.

ik verwacht van u binnen 10 werkdagen een inhoudelijke reactie op mijn brief. met de zaak is in behandeling neem ik geen genoegen meer. het loopt nu lang genoeg. ook overweeg ik een klacht in te dienen bij de kifid over de afhandeling van deze zaak.

hoogachtend,

[naam, adres, ondertekening]

[xx] invullen uiteraard.

vladja