Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 23-02-2012 22:11:55
Geldzaken & Recht

Eigen risico ziektekostenverzekering

Inderdaad worden er de nodige fouten bij turien gemaakt. heb eind 2010 ook een dergelijke brief gehad en toen, ondanks twijfels en het feit dat een en ander nauwelijks te controleren is. betaald.

hierop werd ik in september 2011 wederom benaderd met een soortgelijke brief waarin ik feitelijk werd uitgemaakt voor een hardnekkige wanbetaler omdat ik eerdere aanschrijvingen (welke???) had genegeerd.
helaas bleken de genoemde facturen in de brief van 2011 ook in de brief van 2010 te staan en die was betaald.

aangezien het een collectieve verzekering betrof heb ik collega's gepolst die bleken ook allemaal een soortgelijke brief te hebben gekregen en ook de werkgever geïnformeerd over deze dubieuze handelingen door turien. hierop een pissige brief gestuurd richting turien waarop ik na 2 maanden een uitgebreide excuus brief kreeg en dat hen na onderzoek was gebleken dat ik niet ruim 300 euro moest betalen maar juist 19,90 euro nog moest terug krijgen dit tezamen met een aantal bloemenbonnen als excuus.

ts heeft zeker niet goed gehandeld door de zaak op zijn beloop te laten maar anderzijds moet zij toch goed controleren of turien niet een fout heeft gemaakt want ook dat is niet op voorhand uitgesloten.

helaas heeft werkgever toch besloten bij turien te bljiven maar heeft wel strengere afspraken gemaakt. helaas was de premie te concurrerend en de daartegenover staande polisvoorwaarden te gunstig om over te stappen.