Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-02-2012 13:11:08
Geldzaken & Recht

Moet een minderjarig kind zijn moeder onderhouden met een erfenis?

Ik heb iets dergelijks meegemaakt, de sociale dienst walst over iedereen heen en wist van te voren dat de rechter niets zou doen/uithalen. het is een hele nare kwestie geworden.

vraag een prodeo advocaat aan, (elk eerste gesprek van een half uur is gratis, kun je bij bv 10 advocaten doen) en laat je informeren.

de regering heeft de inkomenstoets ingesteld en zal koste wat het kost het geld willen hebben. en gezien de korte lijnen die er zijn tussen alle instanties is er weinig mogelijk te sjoemelen, al is het nog zo positief bedoeld, als voor studie enz.

bij ons werd gewacht tot het huis, verplicht door de gemeente, verbouwd was en toen kregen wij de rekening. het geld van de erfenis lag klaar (totaal minus belasting door 2 gedeeld) het huis was in waarde gestegen, door de verbouwing, met meer dan 100%. dat bedrag (minus allerlei kosten) heb ik met terugwerkende kracht, plus brutering, moeten terugbetalen. ook hebben ze mij een periode uit de uitkering gegooid, met twee kleine kinderen. die brutering heb ik wel weer teruggekregen met een goede belastingman.

maar het is een jarenlange slepende zaak geworden.

eerst maar afwachten of en wanneer en hoe het huis verkocht gaat worden. wat er overblijft, na gemaakte kosten, belasting enz.

als je weet dat je dood gaat, soms, dit soort zaken beter van te voren goed afhandelen en voorbereiden. met testamenten.

geld opmaken mag 1,5 keer het maandbedrag, willen ze alle afrekeningen van hebben. te veel is pech. ze verrekenen alles met terugwerkende kracht: bv: geld winnen, uit de uitkering gaan. opgemaakt, terug de uitkering in: gewonnen geld wordt alsnog afgetrokken, van hoe lang je er van had kunnen leven. krijg je dus géén uitkering (als je daar al recht op had volgens de instanties)

vriend van zoon (16) heeft ook overleden vader (gescheiden ouders) : wezen pensioen wordt afgetrokken van wwb moeder, erfenis ook. minus inderdaad wat je mág hebben en kosten. maar ook daar oppassen: als je de wwb ingaat met een x bedrag, blijft dat staan, ook al vermindert dat in de praktijk. heb ik me laten vertellen, dus wordt extra bedrag bij opgeteld. (goed navragen)

heel veel sterkte met het overlijden en ook de afwikkeling. de sd wacht rustig af, jij moet je laten informeren, bij verschillende mensen met kennis hierover. bv ook wetswinkel in je stad, gratis.

vrgr. lieflijke