Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-02-2012 13:28:40
Geldzaken & Recht

Moet een minderjarig kind zijn moeder onderhouden met een erfenis?

@lopers
mariska heeft helemaal niet gezegd dat zij de erfenis er doorheen wil jagen voor persoonlijk gewin. ze wil alleen maar voorkomen dat de erfenis van haar zoon opgaat aan haar bijstandsuitkering. die dure leuke spullen zijn dan natuurlijk voor hem bedoeld en niet voor haar, zodat hij, net als zijn broers/zussen, ook nog wat aan de erfenis heeft. het liefst zet ze die erfenis weg voor zijn studie en dat hij op zichzelf kan wonen. dat geeft ze aan in haar verhaal. en wat is daar mis mee? kan ik me heel goed voorstellen.
over het uit de stoel komen, je kent haar omstandigheden niet, misschien heeft ze een ernstige ziekte en kan ze daardoor niet werken, dat gaat ons niets aan.
heel vervelend als je meteen als profiteur wordt weggezet, terwijl je antwoord zoekt op een moeilijke vraag.
wel een actuele vraag, want veel mensen krijgen met een nieuwe situatie te maken nu per 1 januari (en voor anderen 1 juni) het inkomen/vermogen van het hele gezin meetelt bij het berekenen van de hoogte van de bijstandsuitkering.