Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-02-2012 16:36:13
Geldzaken & Recht

Moet een minderjarig kind zijn moeder onderhouden met een erfenis?

Bedank voor alle reacties en het meedenken.
ik had al eerder een bericht geplaatst, maar die zie ik nergens meer terug (iets fout gegaan?).

begrijp me goed, ik handel puur uit het belang van mijn zoon. ik wil juist niet zijn geld uitgeven aan dingen voor mezelf. vandaar dat ik me ook zo rot voel en hulp inroep. als mijn uitkering komt te vervallen dan ben ik namelijk wel genoodzaakt om zijn geld ook aan mezelf uit te geven voor mijn eigen levensonderhoud. voor mijn gevoel steel ik dan van mijn eigen zoon. ik ben ook niet in staat om het geld later aan hem terug te betalen (inkomen te weinig). het liefs zou ik willen dat mijn jongste zoon net als zijn oudere broers van de erfenis een huis, auto, wereldreis, studie etc. zou kunnen kopen, als hij daar oud genoeg voor is. helaas zit dat er voor hem waarschijnlijk niet in.

ik begrijp ook de reacties van de mensen die zeggen dat ik mijn kont maar eens moet optillen en zelf aan het werk zou moeten gaan. al jaren wil ik heel graag werken. ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk zou kunnen zijn maar door mijn omstandigheden is het heel moeilijk om een baan te vinden. als het voor een gezonde vrouw van 55 met een goede opleiding en jaren ervaring al moeilijk is om een baan te vinden, laat staan voor iemand die dat niet heeft.

toch probeer ik op mijn manier een steentje bij te dragen aan deze maatschappij. ik vind het ook geen prettig idee dat anderen zich het schompes werken voor mijn uitkering, daar ben ik me heel goed van bewust! ik doe 3 dagen vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis, samen met een paar andere bijstandsmoeders. meer dagen kan ik niet aan, anders had ik het zeker gedaan. ik kan daar helaas geen baan krijgen omdat daar (door de overheid!) geen budget voor is. mijn uitkering is dus eigenlijk mijn salaris.

ik ben nog druk bezig met het regelen van de begrafenis. daarna zal ik contact opnemen met de notaris en een pro deo advocaat (vond ik een goede tip).

ik heb veel respect voor de mensen op dit forum die een soort gelijk probleem hebben meegemaakt. zij weten namelijk hoe het is om je door deze administratieve rompslomp heen te worstelen terwijl je ook nog een hoop verdriet hebt.