Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-04-2012 10:36:45
Auto & Vervoer

Boete rdw niet verzekeren van scooter

Festinger schreef op vrijdag 6 apr 2012, 02:09:
nee dit is totale bureaucratische onzin.en rijp voor een rechter die van dit ongetwijfeld gehakt maakt.

dan heeft die rechter daar al ruimschoots de tijd voor gehad, dus waarom is dat dan nog niet gebeurd?

vanaf 1 januari 2007 moet iedere brom- en snorfiets in nederland zijn voorzien van een kenteken. daarnaast moeten alle tweewielers waarvoor een kenteken is afgegeven verplicht verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid (wa). deze verzekering dekt schade die met een bromfiets aan derden wordt toegebracht. de rdw controleert door middel van registercontroles automatisch of de geregistreerde eigenaar/houder aan deze verplichting voldoet.

wanneer moet een bromfiets verzekerd zijn?
een bromfiets moet verzekerd zijn als voor de bromfiets een kentekenbewijs is afgegeven. ook een bromfiets die niet wordt gebruikt, moet dus verzekerd zijn. er is slechts één uitzondering op deze regel. de verzekeringsplicht is niet meer van toepassing als uit het kentekenregister blijkt dat de geldigheid van het kentekenbewijs op het postkantoor of bij de balie van de rdw in den bosch, veendam of zoetermeer is ‘geschorst’. vanaf dat moment mag de bromfiets niet meer worden gebruikt en mag het voertuig zich ook niet meer op de openbare weg bevinden.

een bromfiets tijdelijk niet gebruiken: schorsen
als u van plan bent om met uw bromfiets langere tijd geen gebruik te maken van de openbare weg, kunt u voor de voertuiggebonden verplichtingen vrijstelling krijgen. voor bromfietsen is dat de wa-verzekeringsplicht.

schorsing aanvragen
u moet zelf een schorsing op het postkantoor aanvragen of dit door een gemachtigde laten doen. de geldigheid van het voor de bromfiets afgegeven kentekenbewijs wordt dan geschorst.

de rdw legt de schorsing vast in het kentekenregister. u bent dan niet langer verplicht om uw voertuig te verzekeren.

niet op de weg
als de geldigheid van het kenteken is geschorst, mag u met uw bromfiets geen gebruik maken van de openbare weg. dat geldt zowel in nederland als in het buitenland. uw bromfiets mag ook niet langs de openbare weg geparkeerd staan.



http://www.unigarant.nl/unigarantwebsite/verzekeringen/verzekeringen/bromfiets/bromfietskentekening.htm