Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-04-2012 20:30:21
Computers & Telefonie

Is mijn computer gehackt o.i.d.?

Tram12 schreef op vrijdag 13 apr 2012, 15:07: dirck en hagaman,

de pc draait met windows 7. ook firewall via windows. verder alleen comodo virusscanner. c-schijf heeft nog 75 gig ruimte. verder draai ik alleen wekelijks uniblue met registerschoner, driverupdater en speed up my pc.

bij msconfig alleen de java en comodo gevinkt. wisselbestandsgrootte wordt door systeem beheerd maar heb hier ook geen oplossing mee kunnen creƫren.

ben van plan alles er af te gooien en opnieuw te installeren maar dat is weer veel werk en kost tijd. zou zonde zijn als het een hacker blijkt te zijn.

is er een mogelijkheid om je hiertegen te beveiligen?
inderdaad jammer dat zoveel vragenstellers het teveel moeite vinden, of onvoldoende besef van de materie hebben, om voldoende relevante gegevens te kunnen verstrekken. op de meeste websites wordt dat niet geaccepteerd.
hier bij kassa is men wat milder in dat opzicht en dat heeft ook zo zijn charmes.
een gericht antwoord is dan inderdaad niet mogelijk. maar enkele standaard adviezen kun je natuurlijk altijd geven. niet geschoten is altijd mis.

hou je verre van alles wat lijkt op: cleaners, uniblue, registerschoner, driverupdater en speed up my pc. al die mooie cleaners, boosters en optimizers kunnen er samen een echte puinhoop van maken op je pc.
fabrieksbestanden terugzetten, of formatteren en herinstalleren, is dan het eenvoudigst, al kan het verwijderen van al die overbodige troep ook al een oplossing zijn.

het lijkt me niet de bedoeling en ook geen goed idee om hier een kpn-monteur aan te bevelen. uiteindelijk krijg je hier bij kassa in veel gevallen een redelijk goed en gratis advies.