Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-04-2012 18:14:24
Geldzaken & Recht

Huursubsidie bij huren van ouders

Ridder schreef op dinsdag 17 apr 2012, 17:52:
zijn er hier mensen met ervaring met het huren van familie en het ontvangen van huursubsidie? ik kan nergens terugvinden dat dit een bezwaar zou zijn en heb de subsidie wel nodig ivm mijn inkomen.
_______________________________________________

??
u heeft het nodig. waarom kiest u niet voor de makkelijkste en eerlijkste weg door de maandelijkse huur aan uw ouders te verlagen ?
als u huursubsidie wilt ontvangen gaat ook de belanstingdienst nakijken of uw ouders uw ontvangen huur hebben opgegeven vanwege hunn vermoedelijk hypotheerenteaftrek. dit is nl.mogelijk vanwege de koopmalaise dat ze tijdelijk hun koopwoning mogen verhuren aan derden ( fiscale overgangsregeling max. 2 jaar) hiervoor gelden aparte voorwaarden. als hier een foutje mee wordt gemaakt ( zij uitgeschreven en u ingeschreven bij het gba, erfrecht en schenking etc. ) kan dit leiden tot een naheffing met terugwerkende kracht, etc. het zou anders zijn als uw ouders handelen als
reguliere verhuurder / huisbaas als bron van inkomsten.
hier kan ik helmaal achterstaan, er kunnen heelwat manieren zijn om het zo te doen dat er toeslag kan worden aangevraagt. ik zal er 1 noemen de huur is te laag voor deze woning vasr gesteld.