Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-04-2012 18:50:34
Geldzaken & Recht

Huursubsidie bij huren van ouders

Okee, fijn dat er mensen zijn die reageren! bij deze het volledige verhaal.

het is een klein huis met 1 slaapkamer en een tuin, geschikt voor 1 of 2 personen. de oppervlakte heb ik nooit precies gemeten, ik schat tussen de 60 en 80 m2, exclusief tuin. de kale huur is 650 euro. er komen geen servicekosten bij. ik ben zelf 25 jaar.

mijn ouders treden op als reguliere huisbaas. zij hebben dit huis eerder verhuurd aan anderen, die geen familie waren, voor precies hetzelfde bedrag. het zou dus helemaal niet 'makkelijk en eerlijk' zijn om de prijs speciaal voor mij te verlagen, aangezien zij voor hun inkomen afhankelijk zijn van deze huur. voor zover ik weet hebben ze zelf geen hypotheek meer, en maken dus ook geen gebruik van hypotheekrente aftrek.

ik heb bovendien op de website www.toeslagen.nl de proefberekening uitgevoerd, met als resultaat dat ik recht heb op een bepaald bedrag, de hoogte ervan doet er even niet toe.

ik heb de belastingdienst een aangetekende brief gestuurd met het verzoek mij een beschikking te sturen voor 25 april a.s., aangezien ik de weigering natuurlijk graag op papier wil hebben. dan kan ik ook bezwaar maken tegen het besluit.

kunnen jullie hier wat mee? maak ik toch nog een kans op huursubsidie? naar mijn idee zijn mijn ouders en ik op een volledig eerlijke manier hiermee omgegaan en hebben wij op dit vlak puur een huurder-verhuurder relatie zoals alle andere.

nogmaals bedankt!