Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-04-2012 13:20:53
Garantie & Verzekeringen

50% uitbetaling van schadebedrag

De verzekering erkent de aansprakelijkheid van schoonzus voor de schade, anders vergoeden ze geen cent van de schade.

maar in de algemene voorwaarden bij (schade)verzekeringen staat ook altijd, dat de verzekeringnemer de plicht heeft om maatregelen te nemen om schade te voorkomen (en het dus niet maar op z'n beloop kan laten onder het mom: ik ben toch verzekerd).

en daarin is schoonzuster te kort geschoten door een jonge hond zonder toezicht 's nachts los te laten lopen in een vreemde omgeving. dat wordt haar verweten door de verzekeringsmij en daarom is een korting 50% toegepast. dat tast echter de 100% aansprakelijkheid van schoonzuster niet aan.

want volgens: burgerlijk wetboek boek 6

artikel 179

de bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.

(de uitzonderingsgevallen van de vorige afdeling zijn hier nier aan de orde).

vladja