Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 06-05-2012 11:30:51
Voeding & Gezondheid

Extra eigen bijdrage psychiater

De invoering van de huishoudtoets ging al per 1 januari in. alleen voor de bestaande gevallen zou hij per 1 juli ingaan. en dat laatste is een groot geluk, anders zou het helemaal een organisatorische puinhoop worden. ja, het is inderdaad zo dat het per gemeente verschillend wordt opgevat.
maar stel, je woont in amsterdam, je bent een 'nieuw geval" je vraagt morgen een uitkering aan, die je op grond van de huishoudtoets niet zou krijgen. dan krijg je de uitkering in amsterdam wel. in alkmaar vraag hetzelfde ' nieuwe geval' een uitkering aan en daar wordt zo iemand afgewezen en krijgt geen uitkering, kun je voorstellen de mate van rechtsongelijkheid? daar zullen de sociaal advocaten in alkmaar zich ook wel even in vastbijten. vooral omdat het ministerie van sociale zaken de stopzetting van de huishoudtoets in de grote steden heeft goedgekeurd.

de kunduzcoaliie is een malle constuctie. ze gaan nu in feite handelen als een nieuwe regering. vooral omdat de kamer zelf mag beslissen welke onderwerpen controversieel worden verklaard. ze willen ook nog zo snel mogelijk aan de slag met dit nieuwe akkoord, dus niet het een beetje aanzien tot de verkiezingen zijn geweest. vroeger was een demissionair kabinet in feite vleugellam. door deze constructie gaat de kamer bijna als een nieuw kabinet aan de gang.
maar het is inderdaad waar, als er een nieuwe regering komt en die lijkt in niets op de kunduzcoalitie kan dit hele akkoord, zoals roemer van de sp zo grappig zei, "zo de kattenbak in"