Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-05-2012 19:38:35
Voeding & Gezondheid

Waarom worden er slechte voorbeelden gegeven?

Jorisw schreef op zaterdag 12 mei 2012, 19:24: omdat er geen objectief echt goede voorbeelden bestaan misschien? ik geloof best dat sommige behandelmethoden werken, maar de behandeling en de effecten moeten wel reproduceerbaar zijn, en ik betwijfel of dat zo is. ik ken een aantal mensen die heel veel baat hebben gehad bij alternatieve geneeswijzen, maar ik ken ook genoeg mensen met vergelijkbare klachten bij wie het absoluut niet werkte.

ik ken veel goede veel goede voorbeelden van mensen die veel baat hebben hebben (gehad) bij alternatieve geneeswijzen. vooral omdat, wanneer het goed is, zij in een bewustwordingsproces terecht komen. ik heb de ervaring dat, wanneer je naar het kernprobleem van iemand gaat en niet het symptoom daarvan behandelt, er heel veel symptomen vanzelf verdwijnen door de weg tussen het kernprobleem en de symptomen op de juiste wijze aan te pakken/te verwerken.(ik kan me voorstellen dat het wellicht niet heel duidelijk is om in een paar woorden aan te geven, omdat het heel veel omvattend is, maar het is wel een basisgegeven)

ik heb heel veel ellende gezien(ook goede dingen!!!) in behandelwijzen waarvan, zoals je zegt, de effecten reproduceerbaar zijn en bij de behandeling niet werkte.
daarom is het zo belangrijk dat mensen zelf kunnen kiezen welke weg ze willen volgen.
ik denk dat veel alternatief therapeuten reproduceerbare effecten tegen komen, maar aangezien ze niet in een wetenschappelijk onderzoek zijn opgenomen, worden ze niet erkend.