Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-05-2012 22:51:14
Voeding & Gezondheid

Waarom worden er slechte voorbeelden gegeven?

Gsm schreef op zaterdag 12 mei 2012, 22:33: het is wel raar dat er in nederland zo'n weerstand is tegen alternatieve geneeswijzen in het algemeen, terwijl dat in het buitenland niet zo is.
waarschijnlijk komt dat de farmaceutische industrie hier een grote vinger in de pap heeft.

het verschil tussen reguliere en alternatieve geneeskunde is dat de reguliere geneeskunde voornamelijk met chemische geneesmiddelen werkt en de alternatieve voornamelijk met medicijnen uit de natuur, zoals bij homeopathie.

spiritualiteit wordt ook als hokus-pokus bestempeld. echter is het wel zo dat mediums wel degelijk samen willen werken met de wetenschap. alleen moet de wetenschap wel de onderzoeksmethoden aanpassen. met de huidige wetenschap is spiritualiteit niet te meten. dus zeggen veel mensen dat het niet bestaat. maar men meet met de verkeerde instrumenten.

spiritualiteit, homeopathie en alternatieve geneeskunde kan wel degelijk naast en samen met de reguliere geneeskunde functioneren.

dat er onder alternatieve geneeskunde kwakzalvers zitten, is bekent. maar bij de reguliere geneeskunde zitten die ook.
er waren geluiden om de alternatieve geneeskunde beter te reguleren, zodat de echte kwakzalvers op die manier op een zijspoor gezet worden.