Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-06-2012 15:47:44
Auto & Vervoer

Ondeugelijke fiets

Mrcljns schreef op dinsdag 12 jun 2012, 12:46:
herstel van constructiefouten vallen onder de garantie.
toch niet.
in beginsel valt dat onder non-conformiteit. het valt alleen onder garantie als de garantievoorwaarden bepaalde gebreken uitsluit.

veel mensen gooien garantie en conformiteit op één grote hoop. zelfs de consumentenbond en ook tros radar kennen het verschil niet tussen garantie en conformiteit. maar er zit wel degelijk grote verschillen tussen garantie en conformiteit.

vaak wordt in plaats van conformiteit (de zaak dient aan de overeenkomst te beantwoorden) ook wel de term "wettelijke garantie" gebruikt.
let op! de term "wettelijke garantie" heeft niets te maken met de garantie die de verkopende partij of fabrikant geeft!


zelf zou ik optie 2 kiezen, omdat ik geen zin in die rompslomp zou hebben, maar optie 1 zou beter zijn. alleen al omdat zo'n bedrijf moet leren behoorlijk met hun klanten om te gaan, en hun aftersales klaarblijkelijk nogal te wensen overlaat. als iedereen zo lui als ik zou zijn, zou zo'n bedrijf nooit verbeteren ;-)
bij mij weten geeft de verkopende partij aan dat de koper zelf de fiets naar het bedrijf dient te brengen of op te sturen. de verkopende partij is helemaal niet verplicht om het product zelf op te komen halen.
de aftersales is bij een webshop ook niet te vergelijken met een locale winkelier die kosteloos zelfs de producten bij de mensen thuis op komt halen.


als je zo'n enorm goedkope fiets koopt, die niet is afgemonteerd en dus niet getest, kun je op je klompen aanvoelen dat je een snel in elkaar geflanst product koopt van b-materialen. daar zullen relatief vaak exemplaren tussen zitten met fabricagefouten etc.
klopt.
de aard van het product is een zeer goedkope fiets (te goedkoop naar mijn persoonlijke mening) en voor die prijs inderdaad b of c kwaliteit. voor dat bedrag kun je geen kwaliteitsfiets verwachten. dan vallen "constructiefouten" ook niet onder non-conformiteit en kan de koper niets afdwingen. als het om een fiets ging van minimaal €1.000,- dan was het een totaal ander verhaal geweest.