Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-06-2012 21:44:48
Vrije tijd & Tuin

Starguide

Hallo mensen,

wat fijn al deze herkenning! en helaas jammer dat zoveel mensen op deze manier gedupeerd zijn.
ik heb vandaag per aangetekende brief verstuurd dat ik mijn vollid maatschap heb opgezegd. een bedrag van 49.50 euro hebben ze inmiddels twee keer van mijn rekening gehaald en dat heb ik tot twee keer toe laten terugboeken door mijn bank (stoneren) je kunt dit dus doen! geld was na twee dagen weer terug gehaald door de bank. ik heb inmiddels contact opgenomen met het juridisch loket, zij vertelde mij het volgende:

casting kompas is geen vereniging. als afnemer wordt je dan gezien als
consument. dit valt onder de categorie: ' overeenkomsten tot het geregeld afnemen van zaken en het afnemen van
diensten ' in het geval van een overeenkomst tot het afnemen van een dienst geldt dat deze overeenkomst niet stilzwijgend mag worden verlengd, tenzij
deze te allen tijde opzegbaar is. de opzegtermijn is dan max. 1 maand.
dus nogmaals als er sprake is van een dienst die u afneemt, dan kunt u
dus met een maand opzegtermijn opzeggen. op ieder gewenst moment!

om deze zaak helemaal rechtsgeldig te moeten uitzoeken zou je waarschijnlijk met een advocaat o.i.d. aan de slag moeten. maar de juridisch medewerker die ik had gesproken was behoorlijk zeker van zijn zaak. en een vriend van mij die advocaat is was er achter al gekomen dat de jurisprudentie in soort gelijke gevallen als deze zeer gunstig uitvalt voor de consument.

opvallend is dat dit malafide bedrijfje zich in de eigen algemene voorwaarden steeds tegenspreekt. hierbij de voorbeelden (komt dus uit hun eigen voorwaarden):
artikel ii.10 castingkompas vollidmaatschap
10 het castingkompas vollidmaatschap wordt aangegaan voor de duur van één jaar en bedraagt € 59,50 (incl. btw) per jaar, waaronder begrepen een bedrag van € 50,-- (incl. btw) voor deelname aan een fotoshoot of auditie.
indien het vollidmaatschap niet wordt opgezegd, dan wordt deze verlengd voor onbepaalde tijd. de aldus verlengde overeenkomst (voor onbepaalde tijd) kan met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand te allen tijde (per email of per brief) worden opgezegd.
in geval van opzegging van de overeenkomst voor onbepaalde tijd, wordt het lidmaatschapsgeld pro rato (dat wil zeggen voor de maanden dat men geen lid meer is) terugbetaald, waarop in mindering zal worden gebracht de kosten van eventuele deelname(s) aan een auditie en fotoshoot.

op een ander gedeelte van de site staat (bij veel gestelde vragen staat):

ik wil geen vollid meer zijn van castingkompas. hoe moet ik opzeggen?
als jij je wilt uitschrijven bij castingkompas kan dit alleen per email. je kunt een e-mail sturen naar info@castingkompas.nl. geef in je mail duidelijk aan dat je geen lid meer wilt zijn. let op: je bent altijd voor 1 jaar lid en je moet minimaal 1 maand voor het einde van je lidmaatschap opzeggen. anders wordt het lidmaatschap automatisch door het systeem nog een jaar verlengd.

beetje raar hé.

dit is een link naar tros radar... ook een berg klachten over dit bedrijf:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=36&t=64997&start=40

de aangetekende brief die ik heb verstuurd naar jullie wil ik ook graag delen. misschien hebben jullie er wat aan:


geachte heer/mevrouw,


middels deze brief wil ik mij nogmaals afmelden als vollid bij u bedrijf.

de omstandigheden van vele gedupeerden en mijn eerdere ervaring met uw bedrijf, nopen ertoe geen vertrouwen in deze afhandeling alsmede in het voldoen aan de verschuldigde 49,50 euro door jullie aan mij, te hebben. vandaar dat ik mij beroep op de onzekerheidsexceptie, art. 6:263 lid 1 jo 2 bw. ik weiger ,gezien de omstandigheden, de aan mij verschuldigde betaling, van 49.50 euro af te wachten en heb dit bedrag, het verschuldigde bedrag van u naar mij, laten terug boeken.
middels een rode kaart (intrekken machtiging) heb ik eerder deze week het automatisch incasso laten stopzetten. deze intrekking machtiging is tevens aangetekend naar u verstuurd.

gezien het feit dat de overeenkomst die ik met u had valt onder ' overeenkomsten tot het geregeld afnemen van zaken en het afnemen van diensten ' geldt dat deze overeenkomst niet stilzwijgend mag worden verlengd, tenzij deze te allen tijde opzegbaar is. de opzegtermijn is dan max. 1 maand.
bij deze geef ik nogmaals aan dat ik mijn lidmaatschap heb opgezegd per 31 mei 2012. ik verwijs hierbij naar de correspondentie per email die tussen u en mij heeft plaats gevonden, waarbij ik zowel op 31 mei als op 1 juni mijn lidmaatschaap meerdere malen opzeg. met de opzegtermijn van een maand betekend dit dat u mij moet uitschrijven per 01-07-2012. ik ben u dan een bedrag verschuldigd pro rato verrekend met het lidmaatschap van een jaar. in dit geval ben ik u het bedrag van 1 maand lidmaatschap verschuldigd. pro rato betekend dit: 49.50 / 12 = 4,125. u mag dit van mij afronden naar een bedrag van 4,15 euro. u kunt dit bedrag naar mij toesturen in de vorm van een factuur waarna ik het bedrag met spoed naar u zal overboeken.

nogmaals: u wenst dat stopzetten van het lidmaatschap alleen per email geschiet. echter wordt er door u op geen enkele wijze meer gereageerd op email die ik u reeds heb verstuurd waardoor communicatie en vanzelfsprekend overleg, met u onmogelijk worden. om deze reden ben ik genoodzaakt om mijn opzegging ook per aangetekende brief te versturen.
ik verwijs u bij deze nogmaals naar het email verkeer tussen u en mij wat tussen 31-05-2012 tot en met 12-06-2012 plaats vond

aangezien ik hierbij aangeef geen gebruik te willen maken van uw lidmaatschappen nog uw diensten, wens ik dan ook dat mijn gegevens en dan met name mijn naam,contactgegevens en bankrekening nummer uit uw systeem worden verwijderd en hiervan tevens een bevestiging word verstuurd in verband met privacy overwegingen die voor mij van zeer groot belang zijn!
als laatste wil ik hierbij expliciet vermelden dat ik zo snel mogelijk een bevestiging van u ontvang!

hopende u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd en afwachtende op uw respons.


hoogachtend,


beste mensen laten we onze krachten bundelen en mocht het nodig zijn of tot vervelende zaken komen, samen spannen. hoe zullen we dat doen? email adressen uitwisselen?

gr s.b