Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jv
jvanwoudenberg - 15-06-2012 13:01:48
Vakantie & Reizen

Documenten reizen met vliegtuig voor13 jarige kinderen

Hier een reactie van mijn schoonzoon, die de kinderen nu zelf heeft opgehaald:

zoals je al gehoord hebt van xxxx is de vlucht van ??? en ??? naar nederland niet doorgegaan en ben ik maandag jl naar italie gevlogen om de kinderen op te halen. het probleem werd veroorzaakt door een douanier, die refereerde aan een wetsartikel uit 1933 / herziene versie 13 mei 2011, waarin staat dat kinderen onder de leeftijd van 14 jaar niet alleen mogen reizen. althans dat is de versie van de douanier.
navraag bij de medewerkers van transavia (in nederland en italie) leert dat normaal gesproken nooit voorkomt, maar dat er alleen uitzonderingen gelden voor kinderen die alleen reizen naar portugal en frankrijk. dat is de reden dat italie niet genoemd wordt op de site van transavia. kinderen vanaf 12 jaar worden bij transavia als volwassenen behandeld en mogen alleen reizen.

volgens het wetsartikel moet mijn ex-vrouw een formulier invullen waarin zij verklaart dat beide kinderen alleen mogen reizen naar bijvoorbeeld nederland. transavia voorziet op haar site niet in deze informatie met als gevolg dat reizigers voor niets naar het vliegveld reizen. beide kinderen zijn in het bezit van een geldige identiteitskaart en hebben afgelopen april ook zelfstandig gevlogen van milaan-malpensa naar rotterdam-the hague airport.

ter aanvulling: mijn schoonzoon gaat een klacht indienen