Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-06-2012 17:59:27
Vrije tijd & Tuin

Starguide

Hoi mensen!

vandaag heb ik een mail gekregen van castingkompas... heel raar dit is de mail:

beste s,

op jouw verzoek wil je achteraf toch geen vollid zijn.

we hebben daarom je portfolio geblokkeerd en je vollidmaatschap ongedaan gemaakt.
wil je alsnog vollid worden, log dan in met je e-mail en wachtwoord en geef je op als vollid.

als vollid:
- mag je twee keer per jaar langskomen voor een gratis castingshoot.
- mag je gratis twee keer per jaar naar een acteer-, modellen- of zangauditie.
- kun je op directe aanvragen van showbizzbedrijven reageren. deze gaan dus buiten de audities om.
- mag je twee muziekmp3’s, zes foto’s en een videompeg in je portfolio plaatsen.
- kun je een directe link van je portfolio (met begeleidende tekst) e-mailen naar showbizzbedrijven of andere ge?nteresseerden.
het vollidmaatschap kost 59,50 euro per jaar.

met vriendelijke groeten,

info@castingkompas.nl

ik concludeer hieruit dat ik nu niks meer hoef te betalen en zij dus geen kosten voor verlenging berekenen. de volgende mail heb ik aan hen terug gestuurd als reactie:

beste,

eindelijk een reactie. idd ik wil geen vollid zijn!!. het gaat hierbij niet om een beslissing die ik heb genomen waar ik achteraf op terug kom. ik wil geen vollid zijn omdat ik niet akkoord ga met onwettelijke stilzwijgende verlengingen van een jaar en hierop volgende onterechte incasso's.

uit de email die jullie mij nu hebben gestuurd maak ik op dat mijn vollidmaatschap nu ongedaan is gemaakt. hierdoor zullen, mijn inziens, vanzelfsprekend geen kosten voor verlenging berekend worden.

aangezien ik hierbij aangeef geen gebruik te willen maken van uw lidmaatschappen nog uw diensten, wens ik dan ook dat mijn gegevens en dan met name mijn naam,contactgegevens en bankrekening nummer uit uw systeem worden verwijderd en hiervan tevens een bevestiging word verstuurd in verband met privacy overwegingen die voor mij van zeer groot belang zijn!
als laatste wil ik nogmaals expliciet vermelden dat ik zo snel mogelijk een bevestiging van u ontvang!

ik zie wederom uit naar uw reactie.

hoogachtend,

s.

ik ga nu wachten op antwoord op deze mail en heb vandaag dus niet de aangetekende brief gestuurd die ik had opgesteld. overigens heb ik gister lang zitten praten met een vriend van mij die advocaat is. hij is er ook van overtuigd dat castingkompas geen stil zwijgende verlengingen van een jaar mag toepassen. dit gezien het feit de:
' overeenkomsten tot het geregeld afnemen van zaken en het afnemen van diensten ' dan geldt dat deze overeenkomst niet stilzwijgend mag worden verlengd, tenzij deze te allen tijde opzegbaar is. de opzegtermijn is dan max. 1 maand.

die vriend van mij adviseerde mij ook ten alle tijden het bedrijf aan te schrijven wat dus het geld van je rekening heeft gehaald. dit is dan het bedrijf wat je moet aanschrijven. ook concludeerde hij dat er in de algemene voorwaarden allemaal tegenstrijdige berichten staan... zie mijn reacties hiervoor... daarnaast nog een belangrijk advies laat hun met bewijzen komen. als je al een brief wilt sturen, schrijf dan het volgende:

u heeft op ''datum'' getracht het volgende bedrag ''bedrag'' van mijn rekening af te schrijven. kunt u mij aangeven wat daarvan de reden is geweest?

dan zijn hun weer aan zet met een reactie.

vervolgens kun je dan een tweede brief/mail doen met het volgende:

ik verzoek u een kopie toe te sturen van de contracten die ik met u heb en de documenten waarop staat dat ik toestemming geef voor automatisch incasso...

als zij dit allemaal niet hebben, hebben ze geen poot om op te staan. als ze dan zeggen ''dit is mondeling toegezegd'' moeten ze ook hiervan met bewijs komen... dus voice recording... hier hadden ze toestemming van je moeten vragen.. heb je dus geen voice recording en geen contract hebben ze dus niks en bij jij nergens toe verschuldigd en is het diefstal...

mocht je inmiddels wel al akkoord zijn gegaan met uitschrijven met inachtneming van de opzegtermijn van een maand (wat dit staat ergens anders ook in hun voorwaarden want ze behandelen blijkbaar iedereen anders en verschillend). eis dan het volgende:

gezien het feit dat de overeenkomst die ik met u had valt onder ' overeenkomsten tot het geregeld afnemen van zaken en het afnemen van diensten ' geldt dat deze overeenkomst niet stilzwijgend mag worden verlengd, tenzij deze te allen tijde opzegbaar is. de opzegtermijn is dan max. 1 maand.
bij deze geef ik nogmaals aan dat ik mijn lidmaatschap heb opgezegd per ''datum (let op doe dit voor de eerste van de maand)'' ik verwijs hierbij naar de correspondentie per email die tussen u en mij heeft plaats gevonden. in deze correspondentie geeft u aan dat u mij niet eerder kan uitschrijven dan over een jaar, dat is uw eigen keus. dat laat onverlet dat ik, gezien de overeenkomst, met de opzegtermijn van een maand, de overeenkomst heb opgezegd. de overeenkomst eindigt dan op ''datum'' aanstaande. derhalve zie ik u factuur voor de maand ''maand noemen'' gaarne tegemoet. pro rato betekend dit een bedrag van: ''berekening'' u mag dit van mij afronden naar een bedrag van ''naar boven afgerond op hele eurocenten'' euro. na ontvangst van deze factuur zal ik het bedrag met spoed naar u overboeken.


mocht het alsnog zover komen dat ik de brief aangetekend ga versturen zal ik dat denk ik naar dit adres doen:

starguide
westerkade 33
3511 hc utrecht

je kunt ook aangetekend versturen naar een postbus (ja dat kan echt) dat heb ik eerst gedaan om mijn automatisch incasso te laten stop zetten met een rode kaart. dat heb ik verstuurd naar het adres uit hun eigen voorwaarden, namelijk:

castingcompass
postbus 53
3500 cc utrecht

ok hopelijk kunnen jullie hier verder mee. laat je niet op je kop zetten en vecht tegen deze achterlijke mongolen... samen sta je sterk! en wat ze doen kan echt niet..

gr s