Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-06-2012 10:39:19
Geldzaken & Recht

Wettelijke garantie versus garantietermijn van winkelier

Xvisx schreef op dinsdag 19 jun 2012, 00:16: @winterman,

volgens mij is dit nu precies het soort gelul waar zoekster bang voor was. ik zal 1 keer reageren.

een waterdicht horloge heeft (minstens) twee functies. hij moet goed blijven lopen en waterdicht zijn. beide vallen onder garantie en conformiteit. raakt er na drie jaar een wijzer los dan is dat niet het gevolg van normaal gebruik want bij normaal gebruik valt de wijzer er niet na drie jaar af. dan is het product dus non-conform en heb je de rechten zoals ik al eerder heb beschreven.

en volgens mij is dit nu precies het soort juridisch gelul waar je bang voor moet zijn.

die wijzer is misschien niet helemaal gelukkig gekozen, maar bij horloges ben je ietwat beperkt. bij normaal gebruik kan die wijzer er best wel afvallen. of ga jij me nu vertellen dat jij nog nooit van je leven een horloge gestoten hebt en je echt nog nooit een kras op je wijzerplaat hebt gehad? als je hem stoot moet hij waterdicht blijven. die wijzer zou er wel af kunnen vallen. met name secondenwijzers willen dat nog wel eens doen.

kom jij anders met een beter voorbeeld dat voor iedereen duidelijk is. gewoon in jip en janneke taal. moet vast wel lukken.