Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 19-06-2012 12:06:37
Geldzaken & Recht

Wettelijke garantie versus garantietermijn van winkelier

@ikbenik, je haalt een uitspraak van mij aan, maar ziet niet dat de nadruk op het woordje dan lag. natuurlijk bedoel ik niet dat je vindt dat je geen beroep kan doen op non-conformiteit, maar het ging me om het voorbeeld waarbij er geen uitspraken zijn van fabrikanten of verkoper (en aan mondeling heb je natuurijk niets) tijdens de koopovereenkomst over de verwachte levensduur van een produkt, of wat als de uitspraken daarover onredelijk zijn, waar xvisx naar verwijst.

@xvisx, heel erg bedankt voor je antwoord. ik begrijp nu dat het om een uitgebreide afweging van verschillende zaken gaat.

nu de jip en janneke taal waar winterman, en ik denk zoveel andere consumenten, naar verlangen.

ik heb een dure wasmachine gekocht. bij de koopovereenkomst zijn er geen uitspraken gedaan over verwachte levensduur door zowel verkoper als fabrikant, ook nergens te vinden in boekjes en algemene voorwaarden. ik ben er als consument naar vergeten te vragen. wel krijg ik een jaar garantie op de machine.
na anderhalf jaar gaat de pomp kapot.
de verkoper zegt, ja sorry, maar de garantie is voorbij, ik kan niets meer voor u betekenen.

kan de koper dan zeggen. kan wel zo zijn, maar ik verwijs naar de wet over de non-conformiteit en ik heb recht op minstens een bijdrage van de verkoper bij een reparatie?

ja, dus!
of zijn er nog tegenwerpingen?

@ikbenik, ben je het hiermee eens?