Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
johnmarie - 20-06-2012 15:04:12
Voeding & Gezondheid

Kosten invoer uit hong kong

Hoi sulli,

het is niet zo eenvoudig zoals het uitziet. daarbij gaat de volgende zaken een rol spelen zijn het kleine of grote hoeveelheden.
dan komt is de vraag waarvan is het gemaakt wat voor een substantie's zitten er in, zijn het milieu vriendelijk of onvriendelijke producten. er zijn bijvoorbeeld landen die een product op de markt brengen die uit milieuvriendelijke en ex / import bevordelijk zijn waar je dan geen invoerrechten of accijns hoeft te betalen. zelf heb ik verschillende (kleinen) producten van over de wereld laten komen en heb nooit extra betaald.
daarbij heb ik ook eens een kist met verschillende spullen laten komen en dan geld de regel dat je invoerrechten over de waarde moet betalen, daarbovenop komt dan de vervoerskosten en daar bovenop de btw.
meestal als het om een klein product gaat, laten ze het door gaan.
een ander geval, als je de verzender goed kent laat je op het pakketje (samples without value) met andere woorden monsters zonder waarde, lukt ook meestal.
mocht je niet zeker zijn, neem gewoon kontakt op met een douane declarant of een grens expededitie kantoor zoals bijv. jacob meijer die kunnen je pricies uitleggen wie wat en hoe. deze zitten mestal op nog bemande grenzen of luchthavens.het een en andere is ook te vinden op internet waar je inzage kunt krijgen in de codenummers waar het product in is onder gebracht.
het eenvoudigste is natuurlijkdat je zo'n gens expeditie kantoor even belt die weten meteen waar ze zoeken moeten en zeggen pricies hoe de vlag er bij hangt.

veel suc6