Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-07-2012 14:44:01
Voeding & Gezondheid

Waarom uien uit nieuw zeeland?

@jorisw:

die kosten die worden genoemd zijn dan wel erg hoog! we hebben het hier over slechts 1 netje uien! ik denk eerder dat de winstmarge te groot is. enige tijd geleden kwam dit onderwerp in de media ook ter sprake, maar toen ging het over de te hoge prijs voor de aardappelen. er werd toen duidelijk gesteld dat de consument teveel betaalt voor z'n aardappelen.

als je de prijzen redelijk wilt houden, dan koop je toch niet in aan het andere eind van de wereld, terwijl de boeren hier met hun handel blijven zitten? zo krijgen we echt geen gezonde economie volgens mij. laten we onze eigen telers voorrang geven en hun producten afnemen. dat scheelt hoge transportkosten én we helpen die mensen aan een normaal bestaan. het is toch van de gekke dat ze de uien aan de straatstenen bijna niet kwijt kunnen? bovendien hoef ik helemaal geen verpakte uien. ik wil graag de uien los kopen, omdat ik graag zelf wil bepalen hoeveel ik nodig heb.

wat die kippen betreft: die eet ik allang niet meer. ze smaken nergens meer naar en ik heb de waarschuwing ter harte genomen dat teveel fokkers op de verkeerde manier met antibiotica omgaan. ik vind het dus zéker niet in orde dat we onze kippen in afrikaanse landen dumpen. wat mij betreft zou de hele vleesindustrie op de schop mogen. dat loopt flink uit de hand! (megastallen).