Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-07-2012 15:59:19
Voeding & Gezondheid

Waarom uien uit nieuw zeeland?

Cathja schreef op dinsdag 3 jul 2012, 10:44: vorige week kocht ik bij de plusmarkt een netje van 2 kg uien voor € 1,99. thuis zag ik op het label dat deze uien uit nieuw zeeland afkomstig waren. ik vroeg mij af waarom een nl supermarkt geen producten als dit uit eigen land inkoopt. ik moet nu ook een flink deel van de transportkosten betalen, terwijl we allemaal weten dat de uientelers hier in nl per kilo maar een schijntje krijgen voor hun product en dat de prijs in de winkel daardoor laag zou kunnen zijn. dit gebeurt ook met de aardappels, maar daar gaat dit nu niet over.

gisteren was ik opnieuw bij plus en zag tot mijn stomme verbazing dat er nog andere netjes uien te koop waren (grotere) en deze kwamen uit argentinië. ik heb vorige week per mail al een vraag over dit product aan de plus gestuurd, maar tot op heden heb ik nog geen bericht ontvangen.

heb ik teveel betaald voor de uien en kan ik mijn supermarkt vragen zoveel mogelijk producten uit eigen land in te kopen? dat is toch altijd voordeliger en beter voor onze eigen economie?

ja je hebt inderdaad veel teveel betaald voor je uien.
nederlandse boeren hebben schuren vol liggen met uien,zij krijgen maar zo'n cent of 3 voor hun produkt dit is ver onder de kostprijs.
de buitenlandse uien worden ingekocht voor 75 cent de kilo.
reden? wellicht grotere winstkans voor de importeurs, of verkeerd gebruikte import subsidies? laat de kamer daar maar eens over debatteren.als de nederlandse boer 10 cent of meer zou krijgen zou dat goed zijn voor die bedrijven en voor onze portemonnee.
en zijn de hollandse uien slecht? ik gebruik nu al maanden uien uit de flevopolder gekregen van een teler aldaar zijn netzo lekker als de dure uien in de winkels.

gr henk