Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-07-2012 14:58:37
Voeding & Gezondheid

Waarom uien uit nieuw zeeland?

Czar schreef op dinsdag 3 jul 2012, 16:25: van ver komen wil helemaal niet zeggen dat het duurder is.
europese boeren slokken al een enorm deel van de landbouw-subsidies op. daarbij zijn de loon- en bedrijfskosten in europa relatief hoog.
jouw supermarkt wil je helemaal geen dure spullen aansmeren. door het van ver te halen zijn ze vaak juist goedkoper uit.
ik ben het er ook niet altijd mee eens, maar dat heet nu eenmaal vrije markt
dit verhaal klopt dus voor geen meter!
nederlandse boeren hebben een overschot aan groente en fruit! de prijzen zijn juist erg laag in nederland. toch worden o.a. tonnen aan uien en aardappels doorgedraaid omdat ze ze niet kwijt kunnen!
hier kun je bij de boer zelf voor een paar centen uien, aardappels en andere groenten en fruit halen, anders wordt het doorgedraaid als veevoer!

zolang ze blijven speculeren met voedselprijzen, dan zal dit probleem alleen maar erger worden. het contract van de boer wordt eerst meerdere malen verkocht om er rijker van te worden. de boer vangt bijna niets en de consument betaald de hoofdprijs. en regeringen, banken en pensioenfondsen vullen hun zakken met deze vorm van tussenhandel.

dus bezoek eens de boeren bij je in de buurt en dan zul je zien dat je daar heel goedkoop aan je groenten en fruit kan komen!