Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-07-2012 21:51:49
Voeding & Gezondheid

Waarom uien uit nieuw zeeland?

Hereistom schreef op dinsdag 3 jul 2012, 21:21:
dit verhaal klopt dus voor geen meter!
nederlandse boeren hebben een overschot aan groente en fruit! de prijzen zijn juist erg laag in nederland. toch worden o.a. tonnen aan uien en aardappels doorgedraaid omdat ze ze niet kwijt kunnen!


de markt is er eentje van vraag en aanbod. kennelijk toch te duur, ondanks de landbouwsubsidies.

hereistom schreef op dinsdag 3 jul 2012, 21:21:
hier kun je bij de boer zelf voor een paar centen uien, aardappels en andere groenten en fruit halen, anders wordt het doorgedraaid als veevoer!


het vee moet toch ook eten, waarom wordt dat meteen neergezet als negatief?
de boer kan het gewoon op de markt verkopen. is hij te duur, dan heeft hij geen deal. dat is hooguit een vorm van slecht ondernemerschap.

hereistom schreef op dinsdag 3 jul 2012, 21:21: zolang ze blijven speculeren met voedselprijzen, dan zal dit probleem alleen maar erger worden.


er wordt niet gespeculeerd met voedselprijzen, behalve dan wat aangaat de landbouwsubsidies. de prijs is wat een gek ervoor geeft. dat heet handel. als alle consumenten graag goedkoop bij de boer kopen is daar niets op tegen.
doen ze dat niet, dan doet de boer z'n marketing niet goed.

hereistom schreef op dinsdag 3 jul 2012, 21:21: het contract van de boer wordt eerst meerdere malen verkocht om er rijker van te worden. de boer vangt bijna niets en de consument betaald de hoofdprijs.


overdrijven is een kunst. wat kost nu een zak uien in de supermarkt?
nog geen duppie per dag aan uienconsumptie. de boer bepaalt zelf welke contracten hij aangaat, dus als hij een speelbal van de commercie wordt dan heeft hij daar zelf mee ingestemd.