Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mousy32
mousy32 - 10-07-2012 21:38:02
Winkels & Webshops

Waarom zit er een rare bijsmaak aan de persinaasappels van albert heijn?

Was geen woordspeling, maar goed. op sinaasappels word ook gif gebruikt ook tegen schimmels alleen weet ik niet of ze bij de ah die hebben.

citrusvruchten, zoals sinaasappels en citroenen, zijn gevoelig voor schimmels. daarom worden ze behandeld met schimmelwerende middelen (bifenyl). daarvan kunnen nog wat resten op de schil voorkomen. daarom is het belangrijk om bij het maken van citroen- en/of sinaasappelrasp eerst de schil te wassen.

de voedsel en waren autoriteit controleert of er niet te veel bestrijdingsmiddelen op fruit zitten. in het algemeen geldt dat de kans op resten bestrijdingsmiddelen het kleinst is in fruit met het eko-keurmerk of het milieukeurmerk. ook fruit uit nederland is vaak ‘schoon’, in tegenstelling tot fruit uit landen rond de middellandse zee of buiten europa.
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/fruit.aspx">bron
(staat halverwege de pagia, ik wist dit al maar men wil altijd links erbij dus bij deze)