Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 17-07-2012 10:17:11
Huishouden & Energie

Buitentafel

sinds 1 mei 2003 is de 'nieuwe' consumentenwetgeving van kracht gegaan. daarvóór had een consument veel minder rechten.

sinds 1 mei 2003 heeft u ook niets meer te maken met de fabrikant, maar (in principe) alléén met de verkopende partij.

stel dat de verkoper u destijds, bij de aankoop (maar wel 1 mei 2003), had medegedeeld, dat u 10 jaar garantie op deze tafel had, dan had u nu recht van spreken. maar dan nog zou u moeten bewijzen, dat u recht had/heeft op die 10 jaar garantie. in dat geval zou de verkoper zich niet kunnen beroepen op het feit dat de fabrikant failliet is. dat zou dan zijn (...) probleem zijn.

in deze heeft u zeer weinig mogelijkheden, tenzij u hard kunt maken (bewijzen), dat destijds de verkoper u heeft medegedeeld, dat deze tafel minstens 10 jaar meegaat. of dat deze granieten tafel niet doorzakt, of woorden van gelijke strekking.

dus een (algemene) tip: laat, bij aankoop, bepaalde uitspraken van de verkoper altijd schriftelijk vastleggen. doet de verkoper bepaalde (voor de koper gunstige) uitspraken, en wil deze die uitspraken (eventuele beloftes) niet 'zwart op wit' stellen, ga er dan maar vanuit, dat het verkooppraatjes zijn en dus niet waar zijn (leugens). gauw doorlopen en naar een betrouwbaar bedrijf gaan.

info over graniet: * http://nl.wikipedia.org/wiki/graniet">wikipedia: graniet * en * http://www.natuurinformatie.nl/asp/page.asp?alias=nnm.dossiers&id=i001168&view=natuurdatabase.nl">graniet *

gr. hutch