Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fp
fpo - 27-07-2012 20:00:44
Huishouden & Energie

Hoe is kattenpis te verwijderen uit een vloerkleed?

Al heel veel opties beschreven, maar de tijd zal leren of het allemaal voldoende gewerkt zal hebben.
wat ik in de antwoorden nog niet ben tegen gekomen (alhoewel via een omweg), is dat in de urine van katten hormonen zitten, en die produceren die doordringende geur. dat geldt zowel voor ongecastreerde katers als voor oude katten, in mindere mate voor vrouwtjeskatten. bij deze dieren is de urinelucht makkelijker en sneller weg te krijgen. hiervoor zijn al enkele nuttige tips weergegeven die de eiwitten afbreken, want als je het in die hoek zoekt, heb je meer kans van slagen.

een ander punt wat ik ook gemist heb, is het behandelen van de oorzaak. natuurlijk moet het kleed goed worden aangepakt en is het niet zinvol om die in huis te hebben zolang de kat in de buurt is, want hun neus ruikt de allerkleinste geursporen nog, waar onze neus allang bij afgehaakt zou zijn. oude katten die in huis beginnen te plassen, hebben bijna altijd last van 'verkeerde' voeding. ook bij katten verloopt het ouder worden niet zonder problemen. dan is andere voeding, die het beste via de dierenarts te verkrijgen is, de beste oplossing, een soort seniorenvoeding. een oud lichaam heeft immers een heel andere werking en daar zal de voeding op aangepast moeten worden. en, als u toch bij de dierenarts bent, laat hem eens onderzoeken op blaasproblemen. hoe ouder de kat wordt, hoe groter de kans op blaasgruis of niersteentjes. een geïrriteerde blaas nodigt uit tot plassen in huis. vandaar dat ik het belangrijk vond om dit alles toch nog even te melden. een kat die zich weer gezond begint te voelen, zal niet meer in huis willen plassen. doe er uw voordeel mee, zou ik zeggen.....
veel succes gewenst!