Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-08-2012 14:22:51
Huishouden & Energie

Buurman haalt onze schutting weg

Als jullie een vergunning hebben voor het bouwen van de garage, heeft dit ook in de plaatselijke krant gestaan en op de internetsite van de gemeente. eventuele bezwaren konden dan schriftelijk ingediend worden bij de gemeente, binnen 6 weken na publicatie. daarna werd de vergunning onherroepelijk en kon er dus geen bezwaar meer worden gemaakt. als jullie een vergunning hebben gekregen voor de bouw van de garage, dan heeft de gemeente echt wel gecontroleerd of dit volgens het bestemmingsplan toegestaan was. misschien was het wel handiger geweest als jullie de buren van tevoren op de hoogte gebracht hadden, maar dit is niet verplicht.

een schutting die op jullie eigen grond geplaatst is, is jullie eigendom en mag niet zomaar door de buren worden verwijderd. staat de schutting op de erfgrens, dan is het beider eigendom en kan deze alleen verwijderd worden met beider instemming. jullie buren hebben met het verwijderen van de schutting jullie eigendommen vernield en daarvoor kunnen jullie hen aansprakelijk stellen.

als jullie een schutting aan de voorkant van de woning willen plaatsen, mag deze niet hoger zijn dan 1 meter. voor informatie hierover kunnen jullie het beste contact zoeken met de afdeling bouwen en wonen in jullie gemeente. zo voorkomen jullie eventuele problemen met de gemeente en de buren.

de boom van de buren hangt over jullie oprit en geeft veel rommel. als de buren niet zelf willen knippen en snoeien mogen jullie dit zelf doen. ik zou het wel van tevoren zeggen dat dit de plannen zijn, maar het is wettelijk toegestaan takken te verwijderen die over jullie erf hangen.

m.vr.groet,
cathja.