Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-08-2012 14:51:57
Huishouden & Energie

Buurman haalt onze schutting weg

Er zijn altijd weer mensen die roepen: "dit is een gevalletje rijdende rechter". maar de rijdende rechter is niet in te huren of te bestellen.

dus dat slaat helemaal nergens op.

van de berg gevallen, die aangemeld worden bij de rijdende rechter, worden er per jaar maar een paar gekozen om een uitzending van te maken. en in die gevallen moeten ook nog eens beide partijen instemmen met de beoordeling van de rijdende rechter en ervoor tekenen dat ze zich zullen houden aan de uitspraak. er is geen hoger beroep mogelijk.

als je verwacht dat een buurman, die nu voor eigen rechter speelt, akkoord zal gaan met een vrijwillige gang naar de (rijdende) rechter, dan is het glas bij jou niet halfvol, nee het stroomt over van optimisme.

nog even afgezien van de vele gevallen "ruzie over de schutting", die al behandeld zijn in de uitzendingen. daarom zal er ook nog eens een voorkeur zijn voor andere zaken, dan weer een zaak tussen twee buren over erfgrenszaken.

vladja