Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-08-2012 16:46:58
Huishouden & Energie

Buurman haalt onze schutting weg

Als bouwkundig ontwerper/tekenaar heb ik mijn klanten altijd aangeraden contact op te nemen met de buren alvorens te gaan bouwen, bij voorkeur zelfs als de bouwaanvraag nog in procedure is.
eventuele bezwaren kunnen dan of ondervangen worden door het ontwerp aan te passen voor zover dat nog strookt met de wensen van de klant, of er kan informatie verstrekt worden over de manier waarop bezwaar gemaakt kan worden en hoe groot de kans is dat een bezwaar wordt gehonoreerd. de praktijk is dat vergunningen zo goed als altijd worden verleend als het aangevraagde bouwwerk voldoet aan bestemmingsplan en bouwbesluit. om die reden heb ik meer dan eens buren met klem afgeraden een bezwaar in te dienen vanwege de daarmee verspilde moeite en eventueel kosten, ook in situaties waar die buren inderdaad (fors) nadeel zouden ondervinden. in de hier besproken situatie is mij niet duidelijk hoe hoog de door de buurman gesloopte schutting was en van welk materiaal en dus ook niet hoe ver de garage erbovenuit zou komen. wat mij trouwens bevreemdt is, dat sonjadeb de schutting niet zelf heeft gesloopt om zodoende de garage tot tegen de erfgrens aan te kunnen bouwen. zolang je ervoor zorgt dat geen enkel bouwdeel (denk hierbij aan fundering, boeiboord, daktrim, dakgoot) over de erfgrens heen reikt is er niets aan de hand.
in de nu ontstane situatie zou ik de buurman alsnog benaderen met de mededeling dat je hem in het ergste geval kunt aangeven, maar dat je er de voorkeur aan geeft e.e.a. in der minne te regelen, dus eerst alle grieven helder op tafel leggen en dan zien hoe alle pijnpunten weggenomen kunnen worden.
die knuppel zou ik maar niet meenemen, die hoort uitsluitend bij types die zelf als (onder)knuppel beschouwd kunnen worden.