Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-08-2012 20:01:51
Vakantie & Reizen

Tips voor la gomera

Beste allemaal,

na twee weken op la gomera waarvan we een week een auto huurden, kunnen we zeggen dat het een prachtig eiland is. we zaten in het zuid-oosten, waar het het meest dor is en toen we een fikse wandeling door het nationaal park maakten beseften we dat het in het voorjaar vooral prachtig moet zijn - en minder heet, want midden op de dag zulke klimpartijen maken, zou ik niemand aanraden.
we zaten in hotel jardin tecina en gingen van daaruit in die week naar andere, plaatsjes. je kunt er niet langs de kust, moet steeds via het midden van het eiland en het zijn nogal kronkelige en steile wegen, maar dat went. de wegen zijn erg goed en het was er niet druk. we hadden de reis geboekt via neckermann en dat was handig, omdat je vanuit tenerife nog 1 1/2 uur met een boot moet en van daaruit, vanuit san sebastian, werden we netjes met de taxi gebracht. hotel jardin tecina verhuurt kamers ofwel huisjes en het ligt in een schitterend aangelegde tuin waarin we een uitgebreide rondleiding hebben gehad, net zoals in de bananenplantage, die het hotel rijk is en waar de werkomstandigheden goed zijn. het afvalwater van het hotel wordt gerecycled en daarmee worden de planten besproeid in de nahct. we hadden ontbijt en diner afgesproken en dat was meer dan genoeg. het hotel kunnen we van harte aanraden.
de dag nadat we zijn vertrokken zijn de bosbranden uitgebroken. verschrikkelijk, want in 2 jaar heeft het er niet geregend en de bossen zijn kurk- en kurkdroog. er staan veelal laurierbomen maar ook naaldbomen en sommige zijn heel oud. de mensen krijgen water dat via de rotsen naar beneden sijpelt.
de kust heeft geen (witte) stranden, soms zwart zand, maar meestal zwarte stenen. op een dag zijn we met een boot meegegaan vanuit het zuiden (playa de santiago) en hebben (2 soorten) dolfijnen, hamerhaaien en een kleine walvis kunnen spotten. de kosten voor zo'n toch was 43 euro.

hartelijk dank voor jullie informatie en mocht iemand gaan: heel veel plezier!
bernadette