Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-08-2012 13:31:44
Geldzaken & Recht

Wat kunnen de consequenties zijn bij 'scheef wonen'

Er spelen 2 zaken. bij scheefwonen zal het gezamelijk inkomen worden berekend of er de komende jaren een extra huurverhoging zal plaatsvinden. feit is dat de haagse politiek dit plan heeft stopgezet,ook omdat de privacie een rol speelt. de belastingdienst moet deze gegevens gaan koppelen met de gegevens van de woningbouwverenigingen. hier zijn ze en de huurders fel op tegen en dat kan nog wel enkele jaren gaan duren.
wat erger is, dat wellicht in de nieuwe huurovereenkomst van uw vriendin staat dat er geen mensen mogen komen inwonen. bij controle of via kontrole van het gem. bevokings register (uw baby zal t.z.t moeten worden ingeschreven ) kan blijken dat u inwoont en kunnen dan de huurovereenkomst eenzijdig opzeggen en de woning leeg opeisen. zou eerst maar eens kijken wat er in de overeenkomst staat.
als u inderdaad samen meer inkomsten heeft dan een bep. bedrag (33.614,--) zou u niet meer voor een soc. huurwoning in aanmerking komen maar zou u in een zgn. vrije sector huurwoning terecht komen. dit is een maatregel die sinds 1 jan 2011 volgens de europese wetgeving is ingevoerd.