Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-08-2012 14:34:36
Geldzaken & Recht

Wat kunnen de consequenties zijn bij 'scheef wonen'

Wat hierboven al eerder wordt aangehaald, er zijn inderdaad woningcoöperaties die zelf aangeven hoe de regelgeving omzeilt kan worden. het werd zelfs geadviseerd aan mijn zoon en zijn vriendin die beiden samen staan ingeschreven voor een woning. de inschrijving zou worden aangepast naar enkel de vriendin waarna zij direct een eengezinswoning zou kunnen betrekken die niet toegewezen zou mogen worden naar 2 personen met het inkomen boven de gestelde grens (wat overigens een belachelijk lage grens is voor 2 inkomens, maar dit terzijde). mijn zoon zou enkele maanden later (officieel) bij haar in kunnen trekken en het zou verder geen consequenties hebben voor de verhuur. geen enkel probleem volgens de woningcoöperatie. zij gaven aan dat de regelgeving zelf zo scheef is als maar zijn kan en daar moet ik ze gelijk in geven. overigens werd de voorgestelde handelswijze niet op papier gezet, maar dat leek hen logisch (en mij eigenlijk ook wel).

de hele huur- en koopmarkt is trouwens zo scheef als maar zijn kan. probeer met het gezamenlijk inkomen van die 34.000 euro maar eens een hypotheek los te peuteren waarbij het 2e salaris maar voor 10-20% meegeteld wordt. dat lukt dus vrijwel bij geen enkele bank en buiten dat, je kunt er geen fatsoenlijke woning voor aankopen. wel mag men met dat inkomen de vrije huurmarkt op waarbij huren van 900 - 1000 euro neergeteld moeten worden wil men überhaupt voor een woning in aanmerking komen, dat mag dan wel zonder probleem. ieder weldenkend mens weet dat de hele situatie niet op elkaar is afgestemd. er is, zoals met veel meer maatregelen, erg slecht over nagedacht.