Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-08-2012 17:47:22
Geldzaken & Recht

Wat kunnen de consequenties zijn bij 'scheef wonen'

Dravertje schreef op maandag 20 aug 2012, 14:42:

supertje 70. volgens mij, als het huurcontract al ondertekent is, kan de woonstichting jou niet zomaar de woning afhandig maken, of ze moeten een andere gepaste woning aanbieden. zij doen een inkomenstoets (waarschijnlijk nu gedaan op basis van jouw vriendins inkomen als zij de woning op haar naam huurt en in eerste instantie alleen). daar is niets verkeerd aan en gezinssituaties kunnen nu eenmaal veranderen. kijk alleen even of er in het contract iets staat over meerdere personen die erbij komen wonen. ik denk niet dat ze een tweede of meerdere personen weigeren, want anders zou de aanstaande baby van jullie er dan ook niet mogen komen wonen. wel zal als je daar komt wonen jouw inkomen meegerekend gaan worden en dan krijg je te maken met langzame huurverhogingen. maar volgens mij is die wet er nog niet helemaal door, alleen sommige woonstichtingen hanteren het al wel.

mijn vriendin heeft het huurcontract ondertekend en dat was destijds alleen met haar inkomensgegevens. in het contract staat niet dat er geen andere personen mogen komen inwonen. het betreft een 1-gezinswoning.

er werd in een eerder antwoord voorgesteld om erbij in te trekken, bij de gemeente inschrijven, maar niet aan de verhuurder doorgeven. maar dan ben ik geen medehuurder, dus mocht er onverhoops iets met mijn vriendin gebeuren, dan sta ik nergens.
dus ik wil wel medehuurder worden.

is een samenlevingscontract geen optie als ik in de woning intrek? volgens mij wordt ik dan ook medehuurder. gaat dit dan buiten de verhuurder om? is dat correct?