Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-08-2012 11:58:40
Geldzaken & Recht

Wat kunnen de consequenties zijn bij 'scheef wonen'

Ik heb altijd gehuurd omdat ik geen koopwoning wilde.als eerst heb ik 2 linkse handen dus moet ik toch behoorlijk wat verdienen om mijn huis te laten onderhouden.en ten tweede voel ik mij vrijer met een huurwoning want als ik wil verhuizen ben ik hem zo kwijt.en nog belangrijker ik wil niet lenen, krijg de kriebels als ik zoveel schuld heb.
vroeger was dat doodnormaal huren. mensen vonden je een dief van je eigen portemonnee als je niet kocht en elke maand je geld "weggooide" zoals me geregeld is voorgehouden.
en kopen was zo goed. je kom mensen je huis laten verbouwen want dan nam je er een hypotheek bovenop ,of hoe ze dat ook noemde.
maar niemand die je uitschold dat je in een sociale huurwoning zat en daarmee een profiteur was omdat je te goedkoop woonde.

en opeens zit ik in een sociale huurwoning en opeens ben ik een profiteur.
van dief van eigen portemonnee gedegradeerd in profiteur.
ik woon 18 jaar in dit huis en ben er gekomen toen ik te weinig verdiende.nu zit ik met mijn vriend boven de grens.
moet ik dan het huis uit daarom ?
het is toch je huis en zijn je buren.
ook huurders hechten zich aan hun huis en buren.
maar daarbij, ik zou best willen verhuizen als ik daar iemand mee kan helpen,maar de woningbouwvereniging heeft geen huis voor mij. die zijn er gewoon niet.
en in de vrije sector huren en een huur van 1000 euro betalen ..... tja dan zal ik dus huursubsidie moeten vragen want dat kan ik niet betalen.

ik vind het zo raar dat wij in een crisis zitten juist door oa de banken en hun verkeerde beleid van iedereen hypotheken geven en ze niet laten afbetalen en de huurders die over die grens zitten opeens de oorzaak schijnen te zijn van alle ellende.

het is hier al eerder gezegd, waar moeten de huurders die zogenaamd profiteurs zijn dan wonen ???
ik vind het hele gedoe belachelijk, verkeerd woonbeleid in oa den haag en wij zijn opeens de zondebokken. gingen wij op straat wonen en gaven wij onze huizen aan mensen met een lager inkomen dan zou de boel zijn opgelost ???

wanneer je gaat samenwonen met iemand uit een sociale huurwoning dan gebeurd er gewoon niets.
mensen in sociale huurwoningen mogen gelukkig nog wel gewoon trouwen of samenwonen.
ik denk dat als je er meteen bij intrekt dat het dan een totaal ander verhaal is.
ongetwijfeld zal de politiek hier als die wet er door komt wel voor zorgen dat dat niet meer kan. maar zover is het nu nog niet.
welke wet zouden ze dan gaan gebruiken om jou en je vriendin dan bijv op straat te zetten ?
die bestaat nog niet.