Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 21-08-2012 17:20:44
Geldzaken & Recht

Consuwijzer

[quote=patron schreef op dinsdag 21 aug 2012, 15:34][quote=ikbenik schreef op dinsdag 21 aug 2012, 15:26]je slaat de plank mis.

ik bekijk de zaak vanuit de wetgeving zelf en niets anders. en aangezien alle regels van de wet in de wetboeken zijn opgetekend, hou ik mij daaraan.


misschien moet je de jurisprudentie ook maar eens lezen, daar staat de wet uitgelegd en wordt nadere invulling gegeven aan begrippen,

laat aub geen misverstand zijn dat ik voor rest niets aantrek.
ik kijk ook naar de uitspraken van rechters en als iets niet duidelijk is, kijk ik naar de uitspraken en publicaties van de tweede kamer omtrent een betreffend stuk.

als ik een voorbeeld mag noemen:
als consuwijzer spreekt over dat wettelijk bepaald is dat een product "deugdelijk" dient te zijn, kijk ik echt in de wetboeken en wat de tweede kamer beschrijft.
het is simpel: een product dient niet






[quote=patron schreef op dinsdag 21 aug 2012, 15:34]
beetje kortzichtig om je enerzijds op te werpen als zijnde de allesweter (en geloof me, zo kom je echt over) en aan de andere kant kortzichtig enkel de wet ter hand te nemen, terwijl de jurisprudentie juist vaak veel meer info geeft dan de letterlijke wetteksten ;)
de consumentenautoriteit heeft niets met jurisprudentie te maken.

en nog iets:
over de "wettelijke garantie" is het zo duidelijk, echter kan ook een rechter niet daar een totaal eigen draai aan geven. simpel, omdat die uitspraken in tegenstrijd zijn met de wetsartikelen.

ik ben geen betweter, maar ik ben wel iemand die weet als die gelijk heeft, dat die echt niet omgepraat wordt.

laat ik het zo zeggen: als in het wetboek a zegt, kan dat nooit b worden, tenzij de wetgever zelf een wetswijziging doorvoert.