Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-08-2012 11:21:52
Geldzaken & Recht

Tweedehands spullen verkoop op marktplaats iet de wwb als inkomen

Dat je er al belasting en btw over betaald hebt heeft daar helemaal niets mee te maken. de sociale verzekeringswet en de wet inkomstenbelasting zijn hier helemaal niet van toepassing. het gaat om de wwb.

in de wet staat dat je alle inkomsten op moet geven. het is natuurlijk ook een vorm van inkomen. vraag is alleen hoe de gemeente er mee omgaat. als je verkoopt op een rommelmarkt ben je in feite beroepsmatig bezig. heel sec geredeneerd, steek je er tijd in en die tijd ben jij niet beschikbaar voor arbeid, dus voor verkoop op een rommelmarkt zou je toestemming moeten vragen en je inkomsten op moeten geven.
verkoop via marktplaats hangt er denk ik ook van af hoe bedrijfsmatig het wordt gezien. verkoop jij eens iets via marktplaats dan zal het niet zo'n probleem zijn. heb je standaard een hele lijst met spullen op marktplaats staan en verkoop je geregeld iets, dan zou dat als een vorm van werk kunnen worden gezien en zou je inkomen dus op moeten geven.