Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-08-2012 11:48:56
Geldzaken & Recht

Tweedehands spullen verkoop op marktplaats iet de wwb als inkomen

Ron530 schreef op zondag 26 aug 2012, 11:34: zolang je je eigen spullen op marktplaats verkoopt is het geen handelen, er is ook geen sprake van inkomsten want je lijdt immers verlies op de verkoop. is er sprake van in en verkoop dan is het wel handelen dus inkomsten uit arbeid.

helaas ziet de wwb dat niet zo. die kijken naar het hier en nu. dat die inkoop in het verleden heeft plaatsgevonden doet er niet toe. het zijn inkomsten en alle inkomsten moet je opgeven.

mahadma schreef op zondag 26 aug 2012, 11:35: je kan heel eenvoudig volledig werken en 's avonds een pakketje inpakken en opsturen in je pauze.

dat klopt, maar je werkt niet. je zit in de bijstand. het is niet mijn mening, maar de visie van de wwb. je kan ook niet zomaar vrijwilligerswerk gaan doen omdat je toch geen werk hebt. je zal het aan moeten vragen en er toestemming voor moeten krijgen. zelfs als je een vrijwilligersvergoeding ontvangt moet je die opgeven.

een cashback actie zal niet worden gezien als inkomen. dat is een onzinnige vergelijking. het totaalbedrag van marktplaats is ook niet bepalend. het gaat om het beroepsmatige karakter. er geldt niet een vrijstelling van bijvoorbeeld tot 200 euro voor marktplaats.
verdien jij iedere maand op deze manier 20 euro dan is het inkomen voor de wwb.