Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-08-2012 12:22:22
Geldzaken & Recht

Tweedehands spullen verkoop op marktplaats iet de wwb als inkomen

Nee.

opabertje moet schijnbaar wat persoonlijke frustratie kwijt, maar zit er naast. aanvullende bijstand krijg je slechts als jouw inkomen onder de voor jou geldende bijstandsnorm zit en heeft hier dus niets mee te maken.

waar het om gaat is dat je iedere vorm van inkomsten op moet geven. de gemeente kan dan best oordelen dat ze er niets mee doen, maar je bent wel verplicht het op te geven.

de gemeente houdt hercontroles bij bijstandsuitkeringen, waarbij ook je bankafschriften worden gecontroleerd. komt daar een geregeld inkomen op voor, uit bijvoorbeeld verkoop op marktplaats en je hebt dit niet gemeld, dan kan daar een sanctie op volgen. ook als geoordeeld wordt dat deze inkomsten niet hoeven te worden verrekend met de bijstandsuitkering.

nu zou je kunnen besluiten om cash te handelen via marktplaats. ook dat is niet verstandig. het is juist die aardige buurvrouw die vindt dat jij met je bijstandsuitkering toch wel erg vaak nieuwe en dure kleren koopt en daar dan even melding van maakt, met als gevolg dat er een onderzoek wordt gestart.

dus, geef het gewoon op. de kans is groot dat er niets mee gedaan wordt, mits het incidenteel is en niet een bedrijfsmatig karakter heeft.