Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-08-2012 16:44:13
Geldzaken & Recht

Tweedehands spullen verkoop op marktplaats iet de wwb als inkomen

Beste mariposa,

denk dat alle reacties al wel duidelijk aangeven dat de verkopen extra inkomsten zijn. waarschijnlijk bent u met uw verhaal naar de gemeente toegestapt en heeft u daarmee 'slapende honden wakker gemaakt'.
uit uw vraag concludeer ik dat het een eenmalige actie is van uw zijde om uw zolder op te ruimen en de spullen te verkopen via marktplaats. het zal waarschijnlijk om tientjes gaan. doe het rustig aan, niet alles in een keer.
ben geen kenner van hoe een gemeente apparaat werkt maar kan me niet voorstellen (tenzij het structureel is) dat als u in een maand voor enkele tientjes verkoopt op marktplaats u daardoor in de problemen komt. de kosten die een gemeente dan moet maken wegen totaal niet op tegen de verdiensten die er voor de gemeente tegenover zouden staan.
veel plezier alvast met de nieuwe spullen.