Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-08-2012 11:34:21
Geldzaken & Recht

Tweedehands spullen verkoop op marktplaats iet de wwb als inkomen

Festinger schreef op maandag 27 aug 2012, 02:42:
winterman kan wel regels en antwoorden scoren hier maar bij het uitvoeren hapert het vaak. totale controle is ongewenst en onmogelijk. marktplaats is wellicht nog haalbaar, maar er zijn 10.000 rommelmarkten overal in het land haast per maand. daar kopen ook wethandhavers leuke spullen.

voor het beantwoorden van de vraag is dat totaal irrelevant. om een makkelijke vergelijking te maken. je mag niet door rood rijden. ook niet 's nachts als er bijna geen verkeer op de weg is. dat de pakkans dan gering is wil niet zeggen dat het mag.

ron530 schreef op maandag 27 aug 2012, 11:00: ik blijf erbij dat het verkopen van eigen spullen niet als inkomen wordt gezien want dat heeft een privé karakter. de gemeente gaat zich pas achter de oren krabben als het handelen een professioneel karakter krijgt. de verkoop van eigen spullen raakt een keer uitgeput toch, blijf je toch maar zolderopruimingen en kleding verkopen dan is het handel want het spul moet toch ergens vandaan komen.

dat heb je dus fout. het wordt als inkomen gezien. het wordt alleen niet altijd verrekend, maar de keus of dat wel of niet gebeurt is niet aan jou. je zal het op moeten geven.

stacey schreef op maandag 27 aug 2012, 11:02:
heb je geluk gehad, zijn hoop klachten over die figuren altijd.
maar als je een reserve tandenborstel hebt zou ik die voor de zekerheid maar wegdoen ;-)

die figuur is gewoon dezelfde ambtenaar die je ook op kantoor te spreken krijgt. vaak is de reden van een huisbezoek het feit dat de aanvrager niet in staat is om naar kantoor te komen. bij mensen boven de 65 vind bijna altijd een huisbezoek plaats.