Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-08-2012 11:42:23
Geldzaken & Recht

Tweedehands spullen verkoop op marktplaats iet de wwb als inkomen

Stacey schreef op maandag 27 aug 2012, 11:13:
en dan is het nog een `geluk` dat je enkel je verdienste gekort zou worden,
dan blijft feitelijk je inkomen gelijk, en dat ze er geen boetebedrag aan hangen als je het deed en het van hun niet mocht.......
zou me overigens niet verbazen als we die kant ook nog eens opgaan gezien het huidige klimaat ....

het mag wel. je moet het alleen opgeven. doe je dat niet en komen ze er later achter dan hangt er wel degelijk al ook een mogelijke waarschuwing of sanctie aan vast.

ron530 schreef op maandag 27 aug 2012, 11:31: dus als ik mijn oude overtollige fiets op mp verkoop ben ik in overtreding, ik heb er in een goede tijd 500 euro voor betaald en nu gaat die voor 5 tientjes over de muur. is dat dan inkomen of een zakcentje! vlooienmarkten hebben vaak een commercieel karakter, je bent fysiek de hele dag aanwezig en dat is werk. ik blijf er bij dat af en toe verkopen op marktplaats niet als werk/inkomen wordt gezien.

het is inkomen en wordt ook als dusdanig gezien. wil niet zeggen dat het 100% zeker is dat het met de uitkering verrekend wordt, maar die keuze is niet aan jou. je dient het op te geven.
dat jij het niet als werk/inkomen ziet doet er niet toe. dat is een gevoelskwestie voor jou. de wet is er vrij duidelijk in.