Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-08-2012 12:18:17
Geldzaken & Recht

Tweedehands spullen verkoop op marktplaats iet de wwb als inkomen

Ron530 schreef op maandag 27 aug 2012, 12:02: je zou dus als uitkeringsgerechtigde je eigen afgedankte spullen die je ten gelde maakt moeten opeten, je wordt immers gekort op de uitkering. instanties kijken wel graag mee op verkoopsite's maar dan moet er een aanleiding zijn. als ik een wwb uitkering zou hebben liet ik betaling per bank gewoon niet toe, kom maar halen en contant betalen. is geen fraude want elke particulier mag persoonlijke eigendommen verkopen.

je wordt niet gekort. het kan verrekend worden. nogmaals, die kans is niet 100% zeker, kijk maar naar sonjaatje, maar het is niet aan jou om dat te bepalen.

het verkopen van particuliere eigendommen is geen fraude. het niet opgeven van de verdiensten wel, want je tekent formulieren waarop je aangeeft niets verdient te hebben.

het contant laten betalen kan wel, maar ook daar zit een risico aan vast. jouw buren zien jou de hele dag lekker thuis zitten met je bijstandsuitkering. je bent een uitnemer want "er is zat werk" en je leeft nu van hun zuurverdiende centen.
een anonieme aangifte is zo gedaan en iedere aangifte moet onderzocht worden.