Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-08-2012 12:27:54
Geldzaken & Recht

Tweedehands spullen verkoop op marktplaats iet de wwb als inkomen

Trend spray schreef op maandag 27 aug 2012, 11:17: stacey, denk je dat ze 30 april een uitzondering zullen maken?
staat er niet bij, zover ik kan zien :-)


geen idee, maar dat zou wat mij betreft wel zo mogen zijn, het is maar 1 keer in het jaar feest en daar mag iedereen toch wat voordeel van hebben al was het maar dat ze dan ook wat geld hebben om er een borrel op te nemen ;-)

ron530 schreef op maandag 27 aug 2012, 12:02: je zou dus als uitkeringsgerechtigde je eigen afgedankte spullen die je ten gelde maakt moeten opeten, je wordt immers gekort op de uitkering. .

je wordt in zoverre gekort dat je net zoveel krijgt als je uitkering is dan ja, dus je komt niets tekort je hebt alleen geen fiets meer.

maar hoewel het bij sommige gemeentes op het kinderachtige af is moet je wel bedenken dat ze soms ook niet anders kunnen want dat is niet zo makkelijk te controleren en er is genoeg ruimte voor misbruik.

ik ken en vrouwtje die gaat paar dagen per week kringloopwinkels af, haalt daar goedkope meubels knapt ze op en zet ze op marktplaats en neemt de merkkleding daar mee en verkoopt die via 2e handswinkels die inkopen..........dat is goed zaken doen en wie bewijst wat ?
nou heeft ze geen bijstand dus zou ze alleen wellicht belastingplichting zijn maar dat kan iedereen feitelijk zo doen.
ik kan wel een bon hebben van een tshirt van mijn kind, maar wie zegt welk tshirt dat precies is en of ik er niet ook 5 bij de schalm voor een euro had gehaald die nu voor 5 euro per stuk gaan......