Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-08-2012 13:27:29
Geldzaken & Recht

Tweedehands spullen verkoop op marktplaats iet de wwb als inkomen

Ron530 schreef op maandag 27 aug 2012, 12:39: er is toch een verschil tussen particuliere verkoop en handel. als een uitkeringsgerechtigde meubeltjes op gaat knappen of kleding gaat herstellen om ze vervolgens te verkopen is dat zeker een commerciƫle bezigheid. dat valt ook in de buurt op toch!

ja dat is even afhankelijk van controleerbaarheid..
voor haar is het een beetje uit de hand gelopen hobby want het geld is leuk maar daar was het niet om begonnen en dat heeft ze niet echt nodig.
ze moet ook net een geschikt meubeltje kunnen vinden, dat kun je niet plannen.

maar dan kun je dus ook zeggen het zijn/waren mijn meubels want ik had ze van mijn eigen geld/uitkering gekocht en ook al btw betaald..........
en als je echt kwaad wil laat je ze bij kennissen ophalen zodat het niet druk wordt en als je meubels je huis insleept .....misschien heb je ze wel nodig ?
en als je beetje goed verkoopstuk hebt wat lekker opbrengt hoef je het misschien maar 1x in de maand wat te verkopen.
dat is dus beetje lastig controleerbaar.

het lijkt het raar, enerzijds maak je zelf uit waar je uitkering aan uitgeeft maar je mag je uitkering er niet mee proberen te verdubbelen......
maar het is wel logisch.