Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-08-2012 14:47:12
Geldzaken & Recht

Tweedehands spullen verkoop op marktplaats iet de wwb als inkomen

Donna schreef op maandag 27 aug 2012, 13:58: kunnen al die mensen die zoveel verdienen met verkoop op marktplaats misschien laten weten hoe je dat doet? ik verkoop wel eens wat, maar vaker dan een of twee keer per maand lukt het niet en als je in totaal dan € 20,00 "verdient" mag je blij zijn.

verdiensten zijn het niet, want het gaat allemaal weg voor een fractie van de prijs die je er zelf voor betaald hebt, maar de gemeente ziet het kennelijk anders en die heeft het voor het zeggen. je moet je toch aan die regels houden, ook als je het er niet mee eens bent en als de regels onrechtvaardig lijken of zijn. zal bij het uwv wel hetzelfde zijn.

welbeschouwd zijn het ook niet altijd super `verdienste` als je de tijd die je erin steekt gaat verrekenen, zeker als je op zoek gaat naar spullen en ze opknapt en (door)verkoopt dan verdien je misschien een euro per uur als je gaat omrekenen hoeveel tijd je eraan kwijt bent ;-)
maar als je het leuk vind en tijd hebt .....voor op je kont zitten krijg je verder ook niets ;-)

wat de prijs betreft, als je iets wat je nieuw kocht verkoopt is er weinig kans op winst of je moet een gek tegen komen die meer dan de winkelprijs betaald maar als je iets haalt bij de kringloop en doorverkoopt valt er wel (wat) winst te behalen.
bij vrouwtje die ik ken begon het eigenlijk omdat ze dingen opknappen leuk vind maar als je huis vol is wat moet je er na hobbyen dan weer mee dus ging het maar op marktplaats, zie je ook wel bij mensen die (`kunst`) schilderen, je kunt niet zelf alles ophangen en de familie heeft er ook al een hangen dus kun je het als het klaar is weggooien of op de rommelmarkt proberen, dan heb je wellicht je materiaalkosten er weer uit.

uwv heeft ook regels, zie eerdere link.