Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-09-2012 21:57:34
Huishouden & Energie

Cv ketel in kast slaapkamer

Winterman schreef op maandag 10 sep 2012, 13:46:

een 15 jaar oude ketel in een kast in een huurhuis.

ja, dat zal vast een hr ketel zijn!

@winterman
de hr-ketel is in 1984 op de markt gekomen onder de naam nefit turbo,het was een uitvinding van de geiser fabrikant fasto.

nefit heeft de vinding doorontwikkeld en later ook de fasto fabriek overgenomen,de hr ketel met een dag dan ook 30 jaar oud.

voor ts
aan de uitstoot van gasverbrandings toestellen zijn eisen opgesteld wat betreft de uitstoot van co=koolmonoxide.

voor afvoerloze toestellen geldt een limiet van 200ppm geiser(tot 13kw),gasfornuis.

afvoer gebonden open-toestel geldt een limiet van 400ppm geiser (vanaf13kw),cv ketel

open toestel=waar je met je handen "aan" het vuur kunt komen/

afvoergebonden gesloten toestel geldt een limiet van 500ppm geiser(vanaf13kw) cv ketel

gesloten toestel=hier kun je niet met je handen "aan" het vuur komen

deze waarden gelden voor toestellen die al in gebruik zijn.

voor toestellen die nieuw geplaatst worden gelden andere waarden respectievelijk 50ppm/200pmm/200ppm. ppm=particels per million)

afvoerloze,of open toestellen mogen niet in leefruimtes/natte ruimtes geplaatst worden.

gesloten toestellen mogen in principe overal geplaatst worden,ook in natte ruimtes echter dit zal de levensduur nadelig beinvloeden.

een inloopkast in de leefruimte wordt gezien als een aparte ruimte,ook wel genoemd als opstelingruimte,het leefvertrek wordt dan nevenruimte genoemd.

in dat geval mag een open toestel met afvoer hierin geplaatst worden,echter dient de ontluchting en beluchting van deze ruimte(de kast) aan de gestelde normen te voldoen.dit kan worden berekend aan de hand van het vermogen van het betreffende toestel.

ook bij een gesloten toestel moet er voldoende verse lucht de kast in kunnen komen alleen zijn daar geen specifieke eisen voor omdat de zuurstof die benodigd is voor een volledige verbranding rechtstreeks van buiten komt.

onderhoud aan gas verbrandings toestellen is belangrijk voor goede en veilige werking maar is het helaas niet verplicht zoals een apk op een auto
hier is door de politiek in het verleden wel overgesproken na aanleiding van een aantal incidenten, echter strand dit meestal omdat er waarschijnlijk onvoldoende draagvlak voor is