Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-09-2012 20:49:09
Huishouden & Energie

Cvketel reparatie

Lieber klaske48,

garantie is inderdaad een heikel punt. u mag van een goede cv ketel van een gerenommeerd merk verwachten dat deze zeker 15 jaar meegaat. gaat het eerder mis dan kunt u hoogstens op 'coulance' rekenen van de dealer / vertegenwoordiger omdat die bijvoorbeeld constateert dat een bepaald onderdeel tekort schoot. u krijgt dan bijvoorbeeld een korting op de materiaalprijs van het vervangende onderdeel die evenredig is met het aantal jaren dat het minder dan 15 jaar functioneerde. dat geldt overigens wel alleen voor gerenommeerde merken.

ik sluit niet uit dat u een cv ketel heeft van een "b merk". in dat geval adviseer ik u om bij de volgende keer dat u een soortgelijke lekkage en schade heeft, de ketel geheel te vervangen. u heeft nu waarschijnlijk door de reparatiekosten al meer in uw ketel geïnvesteerd dan dat een duurdere maar ijzersterke ketel gekost zou hebben, die 6 jaar zonder onderhoud storingsvrij gewerkt zou hebben.

gesundheit!
herrdoktoroetker